In English Auf Deutsch

Opiskeluterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhuollossa voit hoitaa terveyden- ja sairaanhoitoon liittyviä asioita laaja-alaisesti. Voit esimerkiksi uusia reseptisi tai hoitaa ehkäisy- ja rokotusasioita.  Opiskeluterveydenhuolto kuuluu kaikille Ylöjärven lukion opiskelijoille kotikunnasta riippumatta. Jokainen opiskelija tapaa vähintään kerran lukio-opintojensa aikana sekä terveydenhoitajan että lääkärin. Käynnit ovat luottamuksellisia. Opiskeluterveydenhuollon tilat löytyvät Koulutuskeskus Valon 3. kerroksen C-siivestä, tilat C3049 ja C3046.

Lukiolla on kaksi terveydenhoitajaa:
Marjo Kollin (p. 040 1331 552, marjo.kollin(at)pirha.fi) paikalla ma-ke
Inkeri Noppa (p. 040 1331 552, inkeri.noppa(at)pirha.fi) paikalla to-pe
Heidän puoleensa voi kääntyä kaikissa terveyteen, opiskeluun ja elämäntilanteisiin liittyvissä asioissa.

Terveydenhoitajan avovastaanotto on päivittäin klo 8-8.30 ja 11-12. Poikkeuksista ilmoitetaan infotaululla, jonka löydät terveydenhoitajan oven vierestä.
Ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat kutsutaan terveystarkastukseen.
Terveydenhoitaja lähettää sinulle ajan Wilma-viestillä. Tarkastuksen tavoitteena on saada kokonaiskäsitys terveydestäsi ja hyvinvoinnistasi sekä ohjata sinua tekemään terveyttä edistäviä valintoja. Tarvittaessa terveydenhoitaja ohjaa koululääkärille.

Nuorisolääkäri Paula-Maria Lehtipuu toimii Ylöjärven lukion opiskelijoiden lääkärinä.

Vastaanotto Valossa muina päivinä paitsi keskiviikkoisin.
Ajanvaraus lääkärille terveydenhoitajan kautta.

Kaikki toisen vuosikurssin opiskelijat kutsutaan lääkärin tarkastukseen. Ylöjärveläisillä pojilla tarkastus toteutuu kutsuntatarkastuksena. Jos kotipaikkakunta on joku muu kuin Ylöjärvi, tehdään kutsuntatarkastus omalla kotipaikkakunnalla.

Opiskelijaterveydenhuollon asiakasmaksut

Sairauksien hoitoon liittyvät lääkärikäynnit ovat 18 vuotta täyttäneille maksullisia lukuun ottamatta mielenterveyskäyntejä.
Ennaltaehkäisevät terveydenhoidon käynnit lääkärin vastaanotolla ovat maksuttomia. Tällaisia ovat esimerkiksi raskauden ehkäisyyn liittyvät käynnit ja terveystarkastukset.
Asiakasmaksua ei peritä myöskään sellaisista käynneistä, joissa käsitellään laaja-alaisesti ja moniammatillisesti opiskelukykyä ja ammatinvalintaa.

Maksuton raskauden ehkäisy on laajentunut koskemaan kaikkia alle 25-vuotiaita.

Hormonaalisten ehkäisyvalmisteiden käyttö muuhun kuin raskauden ehkäisyyn (esim. aknen hoitoon tai kuukautisvaivojen hoitoon) on omakustanteista.
Näissä tilanteissa lääkäri kirjoittaa opiskelijalle reseptin.

Terveydenhoitajan palvelut ovat opiskeluterveydenhuollossa maksuttomia.

Maksut 18 vuotta täyttäneiltä

Käyntimaksu lääkärin vastaanotolla on 20,90 euroa.
Maksu käyttämättä jätetystä palvelusta on 51,50 €.  Maksu peritään myös peruuttamattomista terveydenhoitokäynneistä.

Ajan voi peruuttaa soittamalla terveydenhoitajalle p. 040 133 1552 ma-pe klo 11-12. Peruutuksen voi hoitaa myös Wilma- tai tekstiviestillä terveydenhoitajalle.