In English Auf Deutsch

Liikkuva opiskelu

Liikkuva opiskelu Ylöjärven lukiossa – Hyvinvointia, viihtyvyyttä, virtaa ja osallisuutta

Liikkuva opiskelu – ohjelman tavoite on lisätä aktiivisuutta, liikettä ja liikuntamahdollisuuksia opiskelupäivääsi.

Aktiivisuutta tukeva toimintaympäristö: Välituntitoiminnassa käytössä pingispöytä Satamassa, Biljardipöytä Valokeilassa (välineet omalla nimellä lainattavissa vahtimestarilta), liikuntasalin ja välineiden vapaakäyttöoikeus (liikuntasalin ollessa vapaa), ulkopelien (petanque, kubb ja mölkky) lainausmahdollisuus kirjastosta, ulkona koripallokori ja frisbeegolf mahdollisuus, ja 3. krs:n päätyportaikosta löytyy leuanvetotanko.

Osallisuus ja opiskelijalähtöisyys: Liikkuva koulun ideointiin ja järjestämiseen pääsee mukaan ilmoittautumalla mukaan liikunta-tutoriksi. Opiskelijakunnanhallitus järjestää myös liikunnallisia tapahtumia lukuvuoden aikana kuten salibandyturnauksen ja kuplajalkapalloturnauksen.

Aktiivisuutta oppitunneille: Tunneilla käytetään toiminnallisia oppimismenetelmiä. Luokissa on omatoimista aktivointia varten jumppapalloja, lihaksia aktivoivia tuoleja, seisomapöytiä ja sohvia sekä fatboyta. Teknologiaa hyödynnetään luokkahuoneen ulkopuolisessa opiskelussa.

Lisää liikuntaa: Terveydenhoitajan kautta voi saada lähetteen liikuntaneuvontaan, josta saa hyvän alkusysäyksen liikunnan aloittamiselle tai tietoa matalan kynnyksen edullisista liikuntamahdollisuuksista Ylöjärvellä. Liikuntasalissa järjestetyillä vapaavuoroilla pääsee halutessaan liikkumaan oman mieltymyksen mukaan. Lukuvuoden aikana on jokaisessa jaksossa liikuntahaasteita. Yhteistyötä tehdään lähellä olevien liikuntatoimijoiden kanssa sekä kaupungin liikuntapalveluiden kanssa.

Koordinointi ja tiedustelut: Noora Halme, noora.halme@ylojarvi.fi