In English Auf Deutsch

Ainevalintakortti

Ylöjärven lukion ainevalintakortti on sähköinen. Ainevalintakortti tulee täyttää toisen asteen yhteishaun hakuajan päättymiseen mennessä. Saat apua omalta peruskoulun opinto-ohjaajaltasi.

Ainevalintakortissa sinulta kysytään, mitä haluat lukiossa ensimmäisenä vuonna opiskella. Muistathan, että valintasi ovat sitovia. Valintojesi perusteella sinulle tehdään ensimmäisen vuoden lukujärjestys valmiiksi. Kesällä yhteishaun tulosten selvittyä kaikki Ylöjärven lukion uudet opiskelijat saavat opiskelupaikan vastaanoton jälkeen tunnukset koulumme Wilmaan ja ennen koulun alkua näkevät koko ensimmäisen vuoden lukujärjestyksensä.

Ainevalintoja miettiessä on hyvä huomioida, että esimerkiksi yliopistojen opiskelijavalinnat ovat muuttumassa keväällä 2026. Uudet yliopistojen todistusvalinnan pisteytysmallit koskevat siis jo syksyllä 2023 aloittaneita lukio-opiskelijoita ja sitä seuraavia ikäluokkia. Korkeakoulujen pisteytysmallit kannustavat nuoria opiskelemaan niitä aineita, jotka he kokevat kiinnostaviksi ja joissa he menestyvät. Tämä onkin hyvä huomioida ainevalintoja suunnitellessa. Voit halutessasi tutustua yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen todistusvalinnan pisteytyksiin esimerkiksi kotiväen kanssa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että todistusvalinta ei ole ainoa reitti korkeakouluun! Näistä saat lisää tietoa heti lukion alkaessa syksyllä.

 

LINKKI: Ylöjärven lukion ainevalintakortti  (linkki päivitetty 16.1.2024)

Huomioithan, että ainevalintakortin täyttämiseksi tarvitset toimivan sähköpostiosoitteen.