In English Auf Deutsch

Penkkarit 2019 – ikimuistoinen päivä

Omat penkkarini olivat tapahtuma, jota olin odottanut jo monien vuosien ajan. Alakoulussa penkkarirekkojen saapuminen koululle oli aina yksi vuoden kohokohdista. Jo silloin kavereideni kanssa suunnittelimme, mitä aiomme pukea, kun penkkaripäivä monien vuosien kuluttua osuisi omalle kohdalle.

 

Naamiaisasu päälle

Viime viikolla tämä kauan odotettu päivä vihdoin saapui ja aamulla sai vetää hauskan naamiaisasun ylle. Olimme kavereideni kanssa käyneet ostamassa penkkariasut jo alkuvuodesta, jotta välttäisimme turhan kiireen. Olimme kauan suunnitelleet erilaisia asuja, mutta kaikki suunnitelmat unohtuivat päästessämme naamiaisasuliikkeeseen. Katseemme kiinnittyivät hauskoihin ballerina-virtahepo-asuihin, ja turhia miettimättä päätimme ostaa ne.

 

 

Tänäkin vuonna penkkariasuihin oli selvästi nähty vaivaa ja niiden miettimisessä oli käytetty luovuutta. Koulussamme näkyi monia erilaisia hauskoja asuja kuten esimerkiksi Simpsoneita, Teletappeja ja vauvoja.

 

Abigaalasta rekan lavalle

Penkkaripäivä alkoi abigaalalla, jota olin itse ollut mukana suunnittelemassa. Abigaalassa oli tuttuun tapaan monenlaista ohjelmaa kuten erilaisia pelejä ja kakkosten jakamat tittelit. Gaala sujui meidän järjestäjien helpotukseksi erittäin hyvin. Abigaalan jälkeen ennen rekkoihin nousua meillä oli myös hyvin aikaa ottaa kuvia yhdessä muistoksi tästä ihanasta päivästä.

Rekkoihin noustuamme hyvästelimme ensimmäiseksi oman koulumme, minkä jälkeen kukin rekka lähti valitsemalleen reitille. Oma rekkani kiersi neljällä eri Ylöjärven koululla. Matka rekan lavalla oli jopa hauskempi kuin olisin osannut odottaa. Kylmyydestä huolimatta tunnelma oli koko matkan ajan hyvä ja jaksoimme heitellä karkkeja, laulaa yhteislauluja ja vilkutella ohikulkijoille. Olin ostanut penkkareita varten neljä kiloa karkkia, ja ne riittivät koko matkan ajaksi. Jos jotain tekisin toisin, niin ottaisin paremmat hanskat mukaani, sillä päivän päätteeksi käteni olivat aivan jäässä.

 

Iloista, mutta haikeaa

Vaikka tunnelmat tuona päivänä olivatkin pääosin iloiset, oli olo myös hieman haikea. Vaikka varmasti parhaimmat kaverit lukiosta tulevat säilymään vielä koulunkäynnin loputtuakin, on silti monia ihmisiä, joita ei enää lukion jälkeen näe. Penkkarit ja sitä seurannut abiristeily olivat viimeisiä hetkiämme yhdessä.

Penkkaripäivä oli ehdottomasti yksi parhaista ja ikimuistoisimmista päivistä lukiossa. Tulen muistelemaan tuota päivää lämmöllä vielä monien vuosien päästä.

 

Eveliina Nordman, abi