In English Auf Deutsch

Iloista koko koulun ohjelmaa ennen joululomaa

Torstaina 20.12.2018 vietettiin koulussamme puurojuhlaa, johon ensimmäisen vuosikurssin oppilaat olivat keksineet monenlaista ohjelmaa. Tilaisuus alkoi Kahootilla, jossa saatiin selville vastauksia moniin jouluisiin kysymyksiin, kuten kuinka paljon Joulumuori painaa tai koska joulua vietettiin ensimmäisen kerran.

Sitten oli vuorossa Tulikoe, jossa kerrottiin tarinaa rikkinäisen puhelimen tapaan, eli tarinaa kerrottiin ihmiseltä toiselle niin hyvin kuin sen vaan muisti. Tarinassa tontut seikkailivat Petteri Punakuonon kanssa reellä ja joutuivat kommelluksiin jänisten kanssa.

 

 

Tulikokeen jälkeen päästiin musiikin pariin Biisikärpäsen muodossa, kun jokaisen vuosiluokan ja opettajien muodostamat tiimit kilpailivat joululaulujen osaamisestaan. Ideana oli jatkaa laulujen sanoja siitä, mihin ne olivat jääneet, ja tämän kilpailun voittivat ensimmäisen vuoden opiskelijat.

Seuraavaksi opettajat valtasivat lavan omalla versiollaan Leijonan luolasta. Ohjelmassa esiteltiin monia kouluun liittyviä ideoita, kuten että reaaliaineet korvattaisiin tangolla. Koululle saapui myös Joulupukki, muori ja tonttu pitkän matkan takaa Korvatunturilta. Joulupukki sai opiskelijat laulamaan ja Joulumuori kutoi kotoisasti sukkia lavalla. Laulun jälkeen lähti Joulupukki kuuntelemaan opiskelijoiden joululahjatoiveita ja tontun lahjasäkistä löytyi kaikille karkkia. Lopuksi Joulupukkia sai mennä lavalle tervehtimään ja ottamaan kuvia tämän kanssa.

 

 

Illalla kokoonnuttiin vielä yhdessä kirkkoon hiljentymään ennen joulun pyhiä. Ensimmäisen vuoden opiskelijat olivat vastuussa myös kirkon ohjelmasta, johon kuului muun muassa yhteislaulua ja jouluevankeliumi. Jouluisen musiikin saattelemana oli hyvä lähteä joululomalle ja kohti uutta vuotta.

 

Eeva Vahantapohja, 1. vuoden opiskelija