In English Auf Deutsch

Ajankohtaista

Ylöjärven lukiolle yrittäjyyden erityinen koulutustehtävä!

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen on päättänyt lukioiden erityisen koulutustehtävän luvista ja niihin sisältyvistä valtakunnallisista kehittämistehtävistä. Erityinen koulutustehtävä myönnettiin 75 lukiolle. Valtakunnallinen kehittämistehtävä myönnettiin 11 lukiolle. Päätökset on tehty Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen arvioinnin ja opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmän esityksen pohjalta.

Yrittäjyyden erityinen koulutustehtävä on myönnetty ensimmäistä kertaa kahdelle lukiolle Suomessa. Toinen tehtävän saaneista on Ylöjärven lukio ja toinen Kansainvälisen liiketoiminnan lukio Helsingin Lauttasaaressa.

Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen mukaan Ylöjärven lukiolla on ”kokemusta valtakunnallisesta kehittämistoiminnan koordinoinnista. Vahvaa osaamista ja luja kehittämisote. Kurssisisällöt sopivat hyvin lukio-opintoihin. Laaja yhteistyöverkosto. Tilat ja maantieteellinen sijainti erinomaisia. Taloustilanne ja tulevaisuuden näkymät hyvät. Hyvä yrittäjyyden opiskelijoiden määrä.”

Ylöjärven lukiossa on kehitetty yrittäjyyskasvatusta määrätietoisesti jo 12 vuoden ajan. Yrittäjyyslinjan opinnot alkavat syksyllä 2018.

Ylöjärven lukio kiittää luottamuksesta ja ottaa vastuullisen tehtävän ilolla vastaan!

 

Lue lisää aiheesta:

Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote
Helsingin Sanomat
Kauppalehti
Aamulehti