Historian, yhteiskuntaopin ja äidinkielen ryhmien elokuvaretki Tampereelle

Koska:
27.4.2018 @ 12:30 – 14:30
2018-04-27T12:30:00+03:00
2018-04-27T14:30:00+03:00
Missä:
Plevna, Tampere

Jokainen opiskelija tulee itsenäisesti paikalle. Huomioikaa myös se, että noin 90 opiskelijaa on liikkeellä, joten paikallisbussit täyttyvät, eikä viimeiseen mahdolliseen bussiin voi mahtua koko porukka, joten lähtekää jo ajoissa ruokailun jälkeen liikkeelle.

Retki on vapaaehtoinen ja omakustanteinen, ne jotka jäävät koululle tekevät heille annettuja tehtäviä. Elokuviin lähtijöille on merkattu tuntimerkintöihin poissaolo koulun toiminnan vuoksi.

Tässä vielä tietoa elokuvasta Suomen hauskin mies:

Suomen hauskin mies on Heikki Kujanpään ohjaama mustan huumorin sävyttämä draamaelokuva elämänhalusta ja naurun voimasta. Siinä jo kerran kuolemaan tuomitut vangit valmistavat näytelmän vartijoidensa ja saksalaisjoukkojen komentajan viihdyttämiseksi. Vankeina olevien teatterilaisten on nauratettava yleisöään, jotta heidän tuomiotansa ei panna täytäntöön. Teatterilaisten joukkoa johtaa Suomen hauskimmaksi mieheksi mainittu Toivo Parikka, jota esittää Martti Suosalo.

Elokuvan muissa rooleissa nähdään mm. Jani Volanen, Leena Pöysti, Paavo Kinnunen, Panu Vauhkonen, Jussi Lehtonen, Vesa Vierikko, Jussi Nikkilä ja Karri Miettinen (aka Paleface).

Tarina käyttää hyväkseen groteskeja tilanteita ja saattaa ihmisen huvittavaan valoon.
Muusta maailmasta eristetyllä vankilasaarella kaikki on suhteellista ja vakavat arvot sekä itsestäänselvyydet joutuvat naurunalaisiksi. Draaman keskellä huumori kumpuaa sieltä mistä suurin tuskakin: kuolemanpelosta ja epäoikeudenmukaisuudesta.

Kesto: 1 t 43 min

Ohjaaja: Heikki Kujanpää

Pääosissa: Martti SuosaloJani VolanenPaavo KinnunenLeena PöystiVesa VierikkoJussi NikkiläTommi EronenRüdiger KlinkJussi LehtonenPanu VauhkonenJarmo KääriäinenPetteri KaukorantaKarri ”PalefaceMiettinen

Hinta 7.20 per opiskelija + omat kyydit Tampereelle