In English Auf Deutsch

Haku Yrittäjyyslinjalle

Hae Ylöjärven lukioon Yrittäjyyslinjalle! Saat ainutlaatuisen tilaisuuden opiskella yrittäjyyttä muun lukio-opiskelun yhteydessä.

Yrittäjyyslinjalle haetaan yhteishaun yhteydessä, Yrittäjyyslinja on oma hakukohteensa. Hakuun liittyy myös ennakkotehtävä. Yrittäjyyslinjalle otetaan korkeintaan 40 opiskelijaa vuosittain, ja keskiarvoraja on vähintään 7,4.

Yrittäjyyslinjalle valitaan peruskoulun päättötodistuksen keskiarvon ja ennakkotehtävästä saatujen pisteiden perusteella. Ennakkotehtävästä on saatava vähintään 4 pistettä, jotta voi tulla valituksi. Lukio lähettää ennakkotehtävän ja ohjeistuksen koteihin yhteishaun päätyttyä. Kyseinen tehtävä on jo nyt alla eli voit aloittaa halutessasi ennakkotehtävän suunnittelun jo ennen yhteishaun päättymistä. Ennakkotehtävä palautetaan viimeistään perjantaina 24.4.2020.

Ennakkotehtävällä arvioidaan opiskelijan soveltuvuutta, motivaatiota sekä valmiutta yrittäjyysopintoihin.

Yrittäjyyslinjan lopullisessa valinnassa huomioidaan sekä hakijan keskiarvo että ennakkotehtävästä saadut pisteet. Nämä pisteet lasketaan yhteen, jolloin maksimipistemäärä on 20 pistettä.
– Alin hyväksytty keskiarvo yrittäjyyslinjalle on 7,4. (max. 10 p.)
– Ennakkotehtävästä tulee saada vähintään neljä pistettä, jotta hakija voi tulla valituksi yrittäjyyslinjalle (max. 10 p.)

Kuuntele tästä Ylöjärven lukion Jarkko Tuomennoron haastattelu Yrittäjyyslinjasta.

 

ENNAKKOTEHTÄVÄ kevään 2020 yhteishaussa:

Laadi videohakemus yrittäjyyslinjalle.

Ennen videon suunnittelua ja kuvaamista tutustu taustamateriaaliin: https://duunitori.fi/tyoelama/millainen-on-hyva-videohakemus-5-huikeaa-esimerkkia/

Videohakemuksessa tulee käydä ilmi seuraavat asiat:

1.       Miksi sinut pitäisi valita yrittäjyyslinjalle? Miksi yrittäjyyslinja kiinnostaa sinua?

2.       Millainen olet tiimityöskentelijänä? Mitä annettavaa sinulla on tiimille?

3.       Miten erotut muista hakijoista eduksesi? Mitä erityistaitoja tai kiinnostuksen kohteita sinulla on?

Videohakemuksen enimmäiskesto on kolme minuuttia.

Lähetä video mp4-tiedostona tai julkaise video yksityisellä Youtube-tililläsi ja lähetä linkki  osoitteeseen lukio@ylojarvi.fi viimeistään pe 24.4.2020 klo 16.00.