Opiskeluterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhuollossa voit hoitaa terveyden- ja sairaanhoitoon liittyviä asioita laaja-alaisesti. Voit esimerkiksi uusia reseptisi tai hoitaa ehkäisy- ja rokotusasioita.  Opiskeluterveydenhuolto kuuluu kaikille Ylöjärven lukion opiskelijoille kotikunnasta riippumatta. Jokainen opiskelija tapaa vähintään kerran lukio-opintojensa aikana sekä terveydenhoitajan että lääkärin. Käynnit ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Opiskeluterveydenhuollon tilat löytyvät Koulutuskeskus Valon 3. kerroksen C-siivestä, tilat C3047 ja C3046.

Terveydenhoitaja Marjo Kollinin (p. 040 1331 552) puoleen voi kääntyä kaikissa terveyteen, opiskeluun ja elämäntilanteisiin liittyvissä asioissa.

Avoin vastaanotto ilman ajanvarausta ma-pe klo 8-8.30 ja 11.00-12.00.
Terveydenhoitaja on koululla päivittäin. Poikkeuksista ilmoitetaan infotaululla, jonka löydät terveydenhoitajan oven vierestä.

Ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat kutsutaan terveystarkastukseen, joka koostuu terveyskyselystä sekä henkilökohtaisesta tapaamisesta terveydenhoitajan kanssa. Terveyskyselyssä on kysymyksiä yleisterveydestä, terveystottumuksista sekä opiskeluun liittyvistä asioista. Terveyskyselyn voi täyttää sähköisesti eTerveyspalvelun kautta. Tarvitset terveyskyselyn täyttämiseksi verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Lisäksi sinun tulee käydä tekemässä käyttösopimus sähköisiin terveyspalveluihin osoitteessa ylojarvi.fi/terveys -> tee käyttösopimus. Jos sähköinen asiointi ei ole mahdollista, voidaan terveyskysely täyttää myös terveystarkastuksen yhteydessä.

Kun olet täyttänyt terveyskyselyn, voit varata ajan terveydenhoitajalle. Vaihtoehtoisesti terveydenhoitaja lähettää sinulle ajan Wilma-viestillä. Tarkastuksen tavoitteena on saada kokonaiskäsitys terveydestäsi ja hyvinvoinnistasi sekä ohjata sinua tekemään terveyttä edistäviä valintoja. Tarvittaessa terveydenhoitaja ohjaa koululääkärille.

Nuorisolääkäri Heli Keränen toimii Ylöjärven lukion opiskelijoiden lääkärinä.

Vastaanotto Valossa maanantaisin ja torstaisin.
Ajanvaraus lääkärille terveydenhoitajan kautta.

Kaikki toisen vuosikurssin opiskelijat kutsutaan lääkärin tarkastukseen. Ylöjärveläisillä pojilla tarkastus toteutuu kutsuntatarkastuksena. Jos kotipaikkakunta on joku muu kuin Ylöjärvi, tehdään kutsuntatarkastus omalla kotipaikkakunnalla.

Opiskelijaterveydenhuollon asiakasmaksut

Vuoden 2016 alusta lähtien peruuttamattomasta sairaanhoidollisesta lääkärinkäynnistä veloitetaan 18-vuotta täyttäneiltä 51,40 e. (Ei koske terveys- tai määräaikaistarkastuksia, maksu perustuu valtioneuvoston asetukseen 842/2014.)

Ajan voi peruuttaa soittamalla terveydenhoitajalle p. 040 133 1552 ma-pe klo 11-12. Peruutuksen voi hoitaa myös Wilma- tai tekstiviestillä terveydenhoitajalle.