Liikkuva opiskelu

Liikkuva opiskelu Ylöjärven lukiossa – Hyvinvointia, viihtyvyyttä, virtaa ja osallisuutta

Liikkuva opiskelu – ohjelman tavoite on lisätä aktiivisuutta, liikettä ja liikuntamahdollisuuksia opiskelupäivääsi.

Ajankohtaista: Ulos on tulossa koripalloteline ja frisbeegolfmaalit ovat pian käyttökunnossa.

Aktiivisuutta tukeva toimintaympäristö: Välituntitoiminnassa käytössä pingispöytä Satamassa, Biljardipöytä Valokeilassa (välineet omalla nimellä lainattavissa vahtimestarilta), liikuntasalin ja välineiden vapaakäyttöoikeus, kun liikuntasali on vapaa, ulkopelien (petanque, kubb ja mölkky) lainausmahdollisuus kirjastosta, leuanvetotanko 3.krs päätyportaikko.

Osallisuus ja oppilaslähtöisyys: Liikkuva koulun ideiontiin ja järjestämiseen pääsee mukaan ilmoittautumalla mukaan liikunta-tutoriksi. Oppilaskunnanhallitus järjestää myös liikunnallisia tapahtumia lukuvuoden aikana kuten salibandyturnauksen ja kuplajalkapalloturnauksen.

Aktiivisuutta oppitunneille: Tunneilla käytetään vaihtelevasti toiminnallisia oppimismenetelmiä. Luokissa on jumppapalloja, sohvia ja teknologiaa hyödynnetään luokkahuoneen ulkopuolisessa opiskelussa.

Lisää liikuntaa: Terveydenhoitajan kautta voi saada lähetteen liikuntaneuvontaan, josta saa hyvän alkusysäyksen liikunnan aloittamiselle tai tietoa matalan kynnyksen edullisista liikuntamahdollisuuksista Ylöjärvellä. Liikuntasalissa järjestetyillä vapaavuoroilla pääsee halutessaan liikkumaan oman mieltymyksen mukaan. Lukuvuoden aikana on jokaisessa jaksossa liikuntahaasteita. Yhteistyötä tehdään lähellä olevien liikuntatoimijoiden kanssa sekä kaupungin liikuntapalveluiden kanssa.

Vapaavuorot liikuntasalissa 1.jaksossa:

Ilmoittautuminen vapaavuorolle