Tule tutustumaan!

Millaista on opiskelu Ylöjärven lukiossa? Katso tämä video, niin tiedät!

Lukuvuoden 2020-21 tutustumismahdollisuudet:

Hakuopas

Olemme mukana Tampereen seudun lukioiden yhteisessä hakuoppaassa. Opas jaetaan kaikille peruskoulun päättöluokkalaisille Pirkanmaalla. Löydät paljon tietoa koulustamme myös kotisivuiltamme ja erityisesti Hakijalle-osiosta!

Ylöjärven lukion esittelyilta ti 24.11.2020 klo 17.30 alkaen yhdistettynä tiimijakson avoimien ovien iltaan!

Toivotamme kaikki Ylöjärven lukiossa ja Ylöjärven lukion yrittäjyyslinjalla opiskelusta kiinnostuneet peruskoulun päättöluokkalaiset ja heidän huoltajansa tervetulleiksi esittelyiltaamme ti 24.11.2020. Illan aikana sinulla on mahdollisuus tutustua niin tiloihimme kuin opiskeluun meillä. Paikanpäällä pääset juttelemaan opiskelijoiden, opettajien ja opinto-ohjaajien kanssa, ja saat varmasti vastauksia mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin. Esittelypisteillä opiskelijat ja opettajat kertovat eri oppiaineiden sisällöistä ja opiskelusta ja saat myös apua ainevalintoihin. Opiskelijoiden vetämillä tutustumiskierroksilla pääset tutustumaan tiloihimme. Auditoriossa kerromme tarkemmin opiskelusta Ylöjärven lukion yleislinjalla ja yrittäjyyslinjalla. Mukana myös yrittäjyyslinjan opiskelijoidemme järjestämä kahvitus! Samana iltana järjestetään myös tiimijakson avoimien ovien ilta, joten pääset tutustumaan myös ykkösten tiimijaksoon.

klo 17.30-18.00 Oppiaineiden esittelypisteet aulassa, mahdollisuus tutustua lukion tiloihin, opiskelijoiden järjestämä kahvitus avoinna
klo 18.00- Infotilaisuus auditoriossa (mm. rehtori Jarkko Tuomennoro, opinto-ohjaajat Minna Sirén ja Sami Pihlavirta sekä opiskelijoita yleislinjalta ja yrittäjyyslinjalta)

Myös tilaisuuden jälkeen voit jäädä juttelemaan!

Tiimijaksoon avoimet ovet avoinna koko illan

Lukiomme on edelläkävijä tiimioppimisen käytöstä lukio-opinnoissa. Tiimioppiminen tarkoittaa sitä, että opiskelijat opiskelevat 4-6 henkilön tiimeissä joko yhden kurssin sisällä tai sitten laajemmin, jopa koko jakson ajan kaikissa aineissa. Tänä lukuvuonna ykköset opiskelevat tiimeissä koko toisen jakson ajan. Aineina ovat äidinkieli, englanti, biologia, kemia ja opinto-ohjaus. Tule tutustumaan tiimioppimiseen ja ykkösten aikaansaannoksiin tiimijakson avoimien ovien päivänä! Voit seurata tiimijakson tiimien kuulumisia myös Instagramissa. Kun tiimijakso alkaa 1.10.2020, löydät tiimit haulla #tiimijakso20. Viime lukuvuoden tiimijaksojulkaisujen aihetunniste oli #tiimijakso19.

Tuutorit vierailevat ysiluokilla marras-joulu-tammikuussa

Ylöjärven lukion tuutori-opiskelijat tulevat mielellään kertomaan kokemuksiaan lukiosta ja opiskelustaan Ylöjärven lukiossa lähialueen ysiluokille. Opinto-ohjaaja, voit sopia vierailusta tuutoreiden ohjaavien opettajien Saana Helinin tai Anu Tarhosen kanssa!

Yhteyshenkilöt Saana Helin, saana.helin(at)ylojarvi.fi ja Anu Tarhonen, anu.tarhonen(at)ylojarvi.fi.

Ysien tutustumistilaisuudet Ylöjärven lukiolla

Yhdeksäsluokkalaiset ovat tervetulleita tutustumaan Ylöjärven lukioon myös pienissä ryhmissä. Aloitamme tilaisuuden tutustumalla opiskelumahdollisuuksiin Y-lukiossa. Tutustumme lukion tiloihin ja piipahdamme myös muutamalla oppitunnilla. Myös huoltajat ovat ilman muuta tervetulleita mukaan! Ilmoittautuminen tilaisuuksiin oman peruskoulun opinto-ohjaajan kautta viimeistään viikkoa ennen tilaisuutta. Tutustumistilaisuuksiin mahtuu max. 30 tutustujaa. Jos mikään päivistä ei sovi, ota yhteyttä!

• Mahdolliset tutustumisajankohdat päivitetään tähän syksyn alussa!

Huom! Opinto-ohjaaja, jos haluat ilmoittaa oppilaitasi tutustumaan meille, saat linkin ilmoittautumislomakkeelle laittamalla sähköpostia yhteyshenkilöllemme Minna Sirénille. Lähialueen opinto-ohjaajille linkki toimitetaan automaattisesti.

Yhteyshenkilö Minna Sirén, minna.siren(at)ylojarvi.fi

Y-lukio somessa

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta! Tykkää tai seuraa, niin pysyt ajan tasalla kuulumisistamme!
instagram.com/ylojarven_lukio
instagram.com/yrittajyyslinja_ylojarvi