Tule tutustumaan!

Millaista on opiskelu Ylöjärven lukiossa? Katso tämä video, niin tiedät!

Lukuvuoden 2019-20 tutustumismahdollisuudet:

Hakuopas

Olemme mukana Tampereen seudun lukioiden yhteisessä hakuoppaassa. Opas jaetaan kaikille peruskoulun päättöluokkalaisille Pirkanmaalla. Löydät paljon tietoa koulustamme myös kotisivuiltamme ja erityisesti Hakijalle-osiosta!

Tiimijakson avoimien ovien päivä to 21.11.2019 klo 17.00-19.00

Lukiomme on edelläkävijä tiimioppimisen käytöstä lukio-opinnoissa. Tiimioppiminen tarkoittaa sitä, että opiskelijat opiskelevat 5-6 henkilön tiimeissä joko yhden kurssin sisällä tai sitten laajemmin, jopa koko jakson ajan kaikissa aineissa. Tänä lukuvuonna ykköset opiskelevat tiimeissä koko toisen jakson ajan. Aineina ovat äidinkieli, ruotsi, yhteiskuntaoppi, historia ja opinto-ohjaus.

Tule tutustumaan tiimioppimiseen ja ykkösten aikaansaannoksiin tiimijakson avoimien ovien päivänä! Voit seurata tiimijakson tiimien kuulumisia myös Instagramissa. Kun tiimijakso alkaa 30.09.2019, löydät tiimit haulla #tiimijakso19. Viime lukuvuoden tiimijaksojulkaisujen aihetunniste oli #tiimijakso18.

Tuutorit vierailevat ysiluokilla marras-joulu-tammikuussa

Ylöjärven lukion tuutori-opiskelijat tulevat mielellään kertomaan kokemuksiaan lukiosta ja opiskelustaan Ylöjärven lukiossa lähialueen ysiluokille. Opinto-ohjaaja, voit sopia vierailusta tuutoreiden ohjaavien opettajien Saana Helinin tai Anu Tarhosen kanssa!

Yhteyshenkilöt Saana Helin, saana.helin(at)ylojarvi.fi, Anu Tarhonen, anu.tarhonen(at)ylojarvi.fi

Ysien tutustumistilaisuudet Ylöjärven lukiolla

Yhdeksäsluokkalaiset ovat tervetulleita tutustumaan Ylöjärven lukioon myös pienissä ryhmissä. Aloitamme tilaisuuden tutustumalla opiskelumahdollisuuksiin Y-lukiossa. Tutustumme lukion tiloihin ja piipahdamme myös muutamalla oppitunnilla. Myös huoltajat ovat ilman muuta tervetulleita mukaan! Ilmoittautuminen tilaisuuksiin oman peruskoulun opinto-ohjaajan kautta viimeistään viikkoa ennen tilaisuutta. Tutustumistilaisuuksiin mahtuu max. 30 tutustujaa. Jos mikään päivistä ei sovi, ota yhteyttä!

• to 28.11.2019 9.00-10.30
  • ti 3.12.2019 13.00-14.30
  • ma 9.12.2019 13.00-14.30
  • ke 11.12.2019 9.00-10.30
  • to 12.12.2019 9.00-10.30
  • to 12.12.2019 13.00-14.30
  • ma 13.1.2020 13.00-14.30
  • ke 15.1.2020 9.00-10.30
  • pe 24.1.2020 9.00-10.30

Huom! Opinto-ohjaaja, jos haluat ilmoittaa oppilaitasi tutustumaan meille, saat linkin ilmoittautumislomakkeelle laittamalla sähköpostia yhteyshenkilöllemme Minna Sirénille. Lähialueen opinto-ohjaajille linkki toimitetaan automaattisesti.

Yhteyshenkilö Minna Sirén, minna.siren(at)ylojarvi.fi

Ylöjärven lukion ja Koulutuskeskus Valon esittelyilta to 9.1.2020 alkaen klo 17.30

Toivotamme kaikki Ylöjärven lukiossa ja Ylöjärven lukion yrittäjyyslinjalla opiskelusta kiinnostuneet peruskoulun päättöluokkalaiset ja heidän huoltajansa tervetulleiksi esittelyiltaamme 9.1.2020. Illan aikana sinulla on mahdollisuus tutustua niin tiloihimme kuin opiskeluun meillä. Paikanpäällä pääset juttelemaan opiskelijoiden, opettajien ja opinto-ohjaajienkin kanssa ja saat varmasti vastauksia mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin. Esittelypisteillä opettajat kertovat eri oppiaineiden sisällöistä ja opiskelusta ja saat myös apua ainevalintoihin. Opiskelijoiden vetämillä tutustumiskierroksilla pääset tutustumaan tiloihimme. Auditoriossa kerromme tarkemmin opiskelusta Ylöjärven lukion yleislinjalla ja yrittäjyyslinjalla. Muista myös yrittäjyyslinjan opiskelijoidemme järjestämä pop up -kahvila!

klo 17.30-18.00 Oppiaineiden esittelypisteet aulassa, mahdollisuus tutustua lukion tiloihin, opiskelijoiden pop up-kahvila avoinna
klo 18.00- Infotilaisuus auditoriossa (mm. rehtori Jarkko Tuomennoro, opinto-ohjaajat Minna Sirén ja Sami Pihlavirta sekä opiskelijoita yleislinjalta ja yrittäjyyslinjalta)

Myös tilaisuuden jälkeen voit jäädä juttelemaan!

Y-lukio somessa

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta! Tykkää tai seuraa, niin pysyt ajan tasalla kuulumisistamme!
instagram.com/ylojarvenlukio
instagram.com/yrittajyyslinja_ylojarvi