Opiskelupaikan vastaanottaminen

Uusien opiskelijoiden lukioon ottamista koskeva päätös

• Ylöjärven lukioon valittujen opiskelijoiden nimet julkaistaan koulun kotisivuilla ja koulun ulko-ovessa olevalla listalla torstaina 11.6. klo 8.15. Vain niiden opiskelijoiden nimet julkaistaan, jotka ovat antaneet luvan nimensä julkaisemiseen. Lähetämme opiskelupaikan saaneille uusille opiskelijoillemme hyväksymiskirjeen postitse.

Opiskelupaikan vastaanottaminen Opintopolussa

• Seuraavan lukuvuoden käytännön järjestelyjen onnistumiseksi toivomme, että meille valitut opiskelijat varmistavat paikkansa 15.6. mennessä.
  • Jos meille valittu opiskelija on antanut sähköpostiosoitteensa toisen asteen yhteishaun hakemuksella, hän saa sähköpostiinsa linkin, jonka kautta hän voi ottaa opiskelupaikan vastaan. Vaihtoehtoisesti hän voi ottaa opiskelupaikan vastaan kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun Opintopolku.fi-palvelussa. Kirjautuminen Oma Opintopolkuun vaatii vahvan tunnistautumisen (esim. verkkopankkitunnukset).
  • Paikka tulee vastaanottaa viimeistään 25.6.2020.

Hyväksymiskirje

• Ylöjärven lukioon hyväksytyille uusille opiskelijoille lähetetään postitse hyväksymiskirje. Kirjeen mukana uudet opiskelijamme saavat tärkeätä tietoa mm. opintojen aloittamisesta, tietokoneen hankinnasta sekä koulumatkatuesta. Kirjeen mukana he saavat myös ohjeet Wilma-tunnustensa käyttöönottoon.

Kannettavan tietokoneen tilaus

• Ylöjärven lukioon hyväksytyllä opiskelijalla on mahdollisuus ottaa kannettava tietokone käyttöönsä käyttömaksua vastaan koulumme kautta. Pyydämme uuden opiskelijan huoltajaa ilmoittamaan kannettavan tietokoneen tilauksesta sähköpostitse osoitteeseen lukio@ylojarvi.fi 25.6.2020 mennessä. Lisätietoa kannettavan tietokoneen hankintaan liittyvistä asioista saa hyväksymiskirjeestä.
  • Sopimus kannettavan tietokoneen käytöstä

Koulumatkatuki

• Jos opiskelijan koulumatka lyhintä autoreittiä kodin ja koulun välillä ylittää kymmenen kilometriä, on opiskelija oikeutettu Kelan koulumatkatukeen. Lähetämme hakulomakkeen ja tarkemmat ohjeet koulumatkatuen hakemisesta hyväksymiskirjeen mukana. Pyydämme palauttamaan hakulomakkeen koululle joko postitse tai koulun postilaatikkoon 25.6.2020 mennessä. Hakemukset toimitetaan koululta Kelaan.
  • Huomioi, että opintotukea voidaan myöntää 17 vuotta täyttäneelle toisen asteen opiskelijalle. Elokuusta 2019 alkaen toisen asteen opiskelija voi saada myös opintorahan oppimateriaalilisää.
  • Koulumatkatukihakemus ja tietoa opintotuesta

Valmistautuminen syksyyn ja opintojen alkuun

• Kannettavan tietokoneen lisäksi uuden opiskelijan kesän hankintalistalla ovat oppimateriaalit ainakin syksyn ensimmäistä jaksoa varten. Jokaisen opiskelijan tulee hankkia oppikirjat ja muut materiaalit oma-aloitteisesti ennen opintojen alkua. Uusi opiskelija saa hyväksymiskirjeen mukana Wilma-tunnukset, joiden avulla hän pääsee katsomaan ensi vuoden lukujärjestyksensä Wilmasta. Kursseilla tarvittavat kirjat ja materiaalit voi tarkistaa Ylöjärven lukion kirjalistalta. Kirjalista päivitetään kesäkuun alussa.
  • Lukuvuoden ensimmäisenä päivänä opiskelijan tulee toimittaa peruskoulun päättötodistus ryhmänohjaajalleen tarkistusta varten. Ensimmäisenä päivänä opiskelijalla on myös tarvittaessa mahdollisuus tehdä muutoksia lukujärjestykseensä.  Lukujärjestyksen mukainen opiskelu alkaa lukuvuoden toisena koulupäivänä.