Hakeminen Ylöjärven lukioon

Yleistä

• Ylöjärven lukion 1. vuosikurssille otetaan opiskelijoita enintään 165 opiskelijaa. Aloituspaikoista 125 on varattu yleislinjalaisille ja 40 yrittäjyyslinjalaisille.
  • Kaikkien hyväksyttyjen lukuaineiden keskiarvon on oltava vähintään 7,4 (keväällä 2018 toteutunut 7,58, keväällä 2019 toteutunut 7,42).
  • Lopullisen opiskelijavalinnan suorittaa lukion rehtori.

Ainevalintojen tekeminen

• Ylöjärven lukiossa on käytössä sähköinen ainevalintakortti. Täytä se yhteishaun päättymiseen mennessä!
  • Ainevalintojen teossa auttaa oma opinto-ohjaajasi.
  • Pohdi erityisesti, mitä vieraita kieliä haluat opiskella, valitsetko pitkän vai lyhyen matematiikan ja mitä ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoille tarkoitettuja koulukohtaisia kursseja haluat valita.

Yhteishaku keväällä 2020

• Osallistu yhteishakuun osoitteessa opintopolku.fi
  • Muista, että hakutoivejärjestys on sitova!

Haku Yrittäjyyslinjalle

• Yrittäjyyslinjalle haetaan yhteishaun yhteydessä, osoitteessa opintopolku.fi.
  • Yrittäjyyslinja on oma hakukohteensa.
  • Hakijat lähettävät ennakkotehtävän tai/ja heille järjestetään erillinen soveltuvuuskoe, lisätietoja päivitetään vuosittain tälle sivulle.
  • Yrittäjyyslinjalle otetaan korkeintaan 40 opiskelijaa vuosittain, ja keskiarvoraja on vähintään 7,4.

Hakijoiden ohjaustilaisuus 25.5.2020 – PERUTTU

Koronatilanteen vuoksi hakijoiden ohjasutilaisuus joudutaan valitettavasti perumaan.

Teemme kaikille Ylöjärven lukion yleislinjalle ja yrittäjyyslinjalle hyväksytyille uusille opiskelijoille lukujärjestykset valmiiksi. Lukujärjestykset perustuvat hakijoiden ainevalintakortilla ilmoitettuihin valintoihin. Sekä lukujärjestykset että ainevalinnat tarkistetaan lukuvuoden alkaessa elokuussa. Mikäli asiasta on kysyttävää, ole yhteydessä lukiomme opinto-ohjaajiin tai rehtoreihin.

Ilmoittautuminen ja paikan vastaanotto keväällä 2020

Niiden opiskelijoiden nimet, jotka saavat opiskelupaikan kevään yhteishaussa 2020 Ylöjärven lukiosta, ilmoitetaan koulun nettisivuilla ajankohtaista osiossa to 11.6.2020 (paitsi, jos hakija on kieltänyt nimensä julkaisemisen).

Opiskelupaikan vastaanottaminen sähköisesti

Aikataulu
  • Seuraavan lukuvuoden käytännön järjestelyjen onnistumiseksi toivomme, että meille valitut opiskelijat varmistavat paikkansa 15.6. mennessä.
  • Jos meille valittu opiskelija on antanut sähköpostiosoitteensa hakemuksella, hän saa sähköpostiinsa linkin, jonka kautta hän voi ottaa opiskelupaikan vastaan. Vaihtoehtoisesti hän voi ottaa opiskelupaikan vastaan kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun Opintopolku.fi-palvelussa. Kirjautuminen Oma Opintopolkuun vaatii vahvan tunnistautumisen (esim. verkkopankkitunnukset).
  • Paikka tulee vastaanottaa viimeistään 25.6.2020.
Hyväksymiskirje
  • Ylöjärven lukioon hyväksytyille uusille opiskelijoille lähetetään postitse hyväksymiskirje. Kirjeen mukana uudet opiskelijamme saavat tärkeätä tietoa mm. opintojen aloittamisesta, tietokoneen hankinnasta sekä koulumatkatuesta. Kirjeen mukana he saavat myös ohjeet Wilma-tunnustensa käyttöönottoon.
Kannettavan tietokoneen tilaus
  • Ylöjärven lukioon hyväksytyllä opiskelijalla on mahdollisuus ottaa kannettava tietokone käyttöönsä käyttömaksua vastaan koulumme kautta. Pyydämme uuden opiskelijan huoltajaa ilmoittamaan kannettavan tietokoneen tilauksesta sähköpostitse osoitteeseen lukio(at)ylojarvi.fi 25.6.2020 mennessä. Lisätietoa kannettavan tietokoneen hankintaan liittyvistä asioista saa hyväksymiskirjeestä ja koulun kotisivuilta.
Koulumatkatuki
  • Jos opiskelijan koulumatka lyhintä autoreittiä kodin ja koulun välillä ylittää kymmenen kilometriä, on opiskelija oikeutettu Kelan koulumatkatukeen. Lähetämme hakulomakkeen ja tarkemmat ohjeet koulumatkatuen hakemisesta hyväksymiskirjeen mukana. Pyydämme palauttamaan hakulomakkeen koululle joko postitse tai koulun postilaatikkoon 25.6.2020 mennessä. Hakemukset toimitetaan koululta Kelaan.