Hakeminen Ylöjärven lukioon

Yleistä

• Ylöjärven lukion 1. vuosikurssille otetaan opiskelijoita enintään 165 opiskelijaa. Aloituspaikoista 125 on varattu yleislinjalaisille ja 40 yrittäjyyslinjalaisille.
  • Kaikkien hyväksyttyjen lukuaineiden keskiarvon on oltava vähintään 7,4 (keväällä 2018 toteutunut 7,58).
  • Lopullisen opiskelijavalinnan suorittaa lukion rehtori.

Ainevalintojen tekeminen

• Ylöjärven lukiossa on käytössä sähköinen ainevalintakortti. Täytä se yhteishaun päättymiseen mennessä!
  • Ainevalintojen teossa auttaa oma opinto-ohjaajasi.
  • Pohdi erityisesti, mitä vieraita kieliä haluat opiskella, valitsetko pitkän vai lyhyen matematiikan ja mitä ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoille tarkoitettuja koulukohtaisia kursseja haluat valita.

Yhteishaku keväällä 2019

• Osallistu yhteishakuun osoitteessa opintopolku.fi
  • Muista, että hakutoivejärjestys on sitova!

Haku Yrittäjyyslinjalle

• Yrittäjyyslinjalle haetaan yhteishaun yhteydessä, osoitteessa opintopolku.fi.
  • Yrittäjyyslinja on oma hakukohteensa.
  • Hakijat lähettävät ennakkotehtävän tai/ja heille järjestetään erillinen soveltuvuuskoe, lisätietoja päivitetään vuosittain tälle sivulle.
  • Yrittäjyyslinjalle otetaan korkeintaan 40 opiskelijaa vuosittain, ja keskiarvoraja on vähintään 7,4.

Hakijoiden ohjaustilaisuus toukokuussa 2019

• Ylöjärven lukioon hakevien ohjaustilaisuus, jossa hakijat saavat tehdä itselleen lukujärjestyksen ensimmäiselle vuodelle, pidetään maanantaina 27.5.2019 klo 11.45-15.00.
  • 1. hakutoiveen hakijat syöttävät valintansa Wilma-järjestelmään ja saavat henkilökohtaisen tunnuksen jo käyttöönsä.
  • Tilaisuus on välttämätön niille, joilla Ylöjärven lukio on ensimmäisenä hakutoiveena.
  • Tervetulleita ovat myös 2.–5. hakutoiveen hakijat, jos pääsy ylempään hakutoiveeseen on epävarma.
  • Ilmoittautumiset oman oppilaanohjaajan kautta.

Ilmoittautuminen ja paikan vastaanotto lukiolla 13.-14.6.2019

• Opiskelijoiden lukioon ottamista koskeva päätös julkaistaan koulun kotisivuilla sekä ulko-ovessa olevalla listalla tulosten selvittyä.
  • Paikan vastaanottaminen varmistetaan ilmoittautumalla opiskelijaksi lukiolla (Pallotie 5) torstaina 13.6. klo 8.15-17.30 tai perjantaina 14.6. klo 8.15-15.00.
  • Ota mukaan alkuperäinen peruskoulun päättötodistus sekä hyväksymiskirjeen mukana tulevat lomakkeet täytettyinä. Voit tulostaa lomakkeet myös koulun kotisivuilta.
  • Varatun lukiopaikan peruuttamisesta on ilmoitettava viipymättä.