In English Auf Deutsch

Ylöjärven lukion erityispiirteet

Monipuolista opiskelua

Meillä saat laadukasta opetusta monipuolisin opetusmenetelmin. Ylöjärven lukio on Tampereen seudun edelläkävijä työelämä- ja yrittäjyystaitojen, tiimioppimisen ja tietotekniikan mukaan ottamisessa lukio-opinnoissa.

Nykyaikaiset ja viihtyisät tilamme on suunniteltu niin, että ne mahdollistavat sinulle monipuoliset ja tehokkaat opiskelutavat. Tiedonhakua ja opiskelua helpottaa myös oppilaitoskirjastomme Kivi.

Kansainvälisyys ja kielet

Ylöjärven lukion kansainvälisyystoiminta on erittäin vilkasta. Voit osallistua opintomatkoihin ja projekteihin, joissa pääset tutustumaan uusiin ihmisiin, eri kulttuureihin ja kieliin. European School Network -verkoston (ESN) kautta voit tehdä lyhyitä vastavuoroisia opiskelijavaihtoja eri puolilla Eurooppaa. Koulustamme lähtee ja meille saapuu myös kokonaisen lukuvuoden ajaksi vaihto-opiskelijoita ympäri maailmaa.

A-kielet (alakoulussa aloitettu): englanti, ruotsi, saksa, ranska
B1-kieli (7. luokalla aloitettu): ruotsi
B2-kielet ( 8. luokalla aloitettu): espanja, saksa, ranska, venäjä
B3-kielet (lukiossa alkava): espanja, saksa, ranska, venäjä

Yhdessä yrittäen yrittäjyyslinjalla

Yrittäjyyslinja on lukiomme tarjoama ainutlaatuinen vaihtoehto sinulle, joka olet kiinnostunut yhdessä tekemisestä, yrittäjyydestä, yhteiskunnallisista asioista ja kaupallisesta alasta. Yrittäjyyslinjalla pääset tutustumaan yrittäjän elämään osana lukio-opintojasi. Perustat oman, oikeasti toimivan yrityksen tiiminä opiskelukavereidesi kanssa sekä toteutat yhteistyökumppaneiden kanssa monenlaisia kiinnostavia projekteja. Kehität itseäsi opintojen aikana monipuolisesti ja saat erinomaiset eväät työelämään ja jatko-opintoihin. Yrittäjyyslinjalle haetaan yhteishaussa omana kohteenaan!

Laaja tarjonta

Ylöjärven lukiossa voit sisällyttää opintoihisi monenlaisia valinnaisia opintojaksoja. Biologiassa, fysiikassa ja kemiassa siirrät teoriat käytäntöön kokeelliseen työskentelyn keskittyvillä opintojaksoilla. Teatteri-ilmaisun opintojaksoilla taiteilijasielusi pääsee valloilleen. Toimittajan työ -opintojaksolla puolestaan voit harjoitella elämää reportterina. Jos haluat hioa vuorovaikutustaitojasi, voit valita psykologian sosiaalipsykologian opintojakson tai osallistua tutortoimintaan. Rakkauttasi taiteisiin pääset näyttämään koulumme musiikin ja kuvataiteen opintojaksoilla. Liikunnan valinnaisilla opintojaksoilla liikutaan yhdessä opiskelijoiden halumalla tavalla tai keskitytään lihaskuntoharjoitteluun. Kertausta on tarjolla kaikissa aineissa ennen ylioppilaskirjoituksia.

Viihtyisyys ja välittäminen

Toisista välittäminen, huolenpito ja yhdessä tekeminen ovat meille tärkeitä ja juuri ne tekevät oppimisympäristöstämme valoisan. Opettajamme ovat helposti lähestyttäviä ja pyrimme siihen, että opiskelijat saavat vaikuttaa opiskelun toteutukseen. Meillä järjestetään monenlaisia yhteisiä tapahtumia ja teemapäiviä, joihin kaikki voivat osallistua. Ilmapiirimme on viihtyisä ja vireä. Mitä paremmin koulussa viihdyt, sitä paremmin jaksat opiskella!

Urheilun ja lukio-opintojen yhdistäminen

Ylöjärven lukio tekee yhteistyötä Tampereen urheiluakatemian kanssa. Jos saat akatemiaurheilijastatuksen, on sinulla mahdollisuus sisällyttää urheiluvalmennukseen liittyviä opintojaksoja lukio-opintoihisi. Pyrimme tukemaan urheilijan tavoitteellisen valmentautumisen yhdistämistä opiskeluun lisäksi joustavan opinto-ohjelman avulla.

Diplomilla osaaminen esiin

Lukiodiplomi on valtakunnallinen näyttötutkinto taito- ja taideaineissa. Diplomin voi meillä suorittaa liikunnassa, musiikissa ja kuvataiteessa. Lisäksi äidinkielessä on mahdollista osallistua valtakunnalliseen puheviestinnän päättökokeeseen. Diplomeista on hyötyä erityisesti hakiessasi ko. alan jatkokoulutukseen.

Tärkeintä ihmisenä kasvaminen ja vahva pohja jatko-opinnoille

Tärkeintä lukiossa on se, että opit uusia asioita, ymmärryksesi lisääntyy ja kasvat ihmisenä. Nämä asiat takaavat sen, että Ylöjärven lukiosta saat vahvan pohjan jatko-opinnoillesi!